Hoondert in de Media / Nieuws

Seizoen 2014: (nieuwste bericht bovenaan )

Hoondert Rally Team tweede in Rally van Putten

Afgelopen zaterdag ( 10-5 ) is voor de eerste keer de Rally van Putten gereden. De Zeeuwse coureur Adwin Hoondert is samen met navigator Ruud Koole als tweede algemeen geëindigd en als eerste in Groep N. Een mooie prestatie voor de eerste rally dit seizoen, zeker als het tijdsverschil met de nummer één maar negen seconden is !

S’ochtends had de Zeeuwse equipe te maken met een kapotte voorruitverwarming wat een vertraging opleverde van anderhalve minuut. Gelukkig kon dit smiddags goed gemaakt worden door een aantal sterk gereden proeven.

 

De Rally van Putten is een nieuw eendaags evenement rondom Putten op de Veluwe. Een prachtige omgeving met veel onverharde paden. Helaas moesten deze proeven geneutraliseerd worden vanwege de regenval maar de zwaarte was er niet minder om. De rally bevatte namelijk met 32 km de langste proef van Nederland. Het Hoondert Rally Team  heeft weer een mooie prestatie behaald. 

 

Seizoen 2013: vanwege deelname aan Le Dakar heeft Hoondert Rally Team niet veel gereden met de Evo.

Seizoen 2012: ( nieuwste bericht bovenaan )

 

 

Hoondert Rally Team Nederlands Rallykampioen.

Coureur Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke en navigator Ruud Koole uit Nisse hebben naast de 1e plaats in het Nederlands Kampioenschap in Groep N nu ook de 1e plaats in het Algemene Klassement behaald . Dit is een topprestatie gezien de omstandigheden waarin de rally’s  ook dit jaar weer verreden werden en de kwaliteiten van de andere deelnemers  en hun materiaal.

Ieder seizoen neemt niet alleen de ervaring toe, ook de resultaten laten een sterk stijgende lijn zien. Hoondert Rally Team komt voor het vierde seizoen uit in Groep N, waarvan twee jaar met een Mitsubishi Evolution X die speciaal voor het rallyrijden is opgebouwd door  Van Den Heuvel Motorsport.  De prestaties van de wagen, de ondersteuning van de technici voor en tijdens de rally zijn de basisfactoren voor succes van een team,  maar de coureur en de samenwerking met zijn navigator maken er een kampioensteam van.

De laatste rally van dit seizoen de Conrad Euregio rally, maar de kampioenschappen waren in de Altena Rally van Werkendam al beslist.  In Werkendam was het Zeeuwse team al zeker van het kampioenschap in Groep N.  In het Algemene Klassement was er nog concurrentie mogelijk van topper Tonnie van Deijne die met een snellere Mitsubishi uitkomt voor het kampioenschap.  Door de schade die in de vorige rally was opgelopen heeft Van Deijne uiteindelijk afgezien van de Conrad Rally. Hierdoor is Hoondert Rally Team  naast 1e in Groep N nu ook Nederlands Kampioen Rally 2012. Een geweldige prestatie van de Zeeuwse coureurs die het rallyrijden als uitlaatklep zien van hun drukke baan.

Adwin Hoondert : “ We hebben dit seizoen erg sterk gereden en behaalden bijna iedere wedstrijd een podiumplaats.  Het uitrijden van een rally is al een prestatie op zich en zeker met deze resultaten  kijken we  met het volste vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen “ 

 

 

Adwin en Ruud behalen eerste plaats in NK groep N al in voorlaatste wedstrijd !

13 oktober werd de Veka Altena Rally verreden rondom Werkendam. Ondanks dat er niet gefinshed werd door ons Zeeuwse team zijn ze toch zeker van een eerste plaats in NK groep N. De volgende rally wordt de strijd nog een keer aangegaan met o.a. Tonnie van Deijne, want men kan ook nog eerste algemeen worden !

 

Hoondert Rally Team ijzersterk in Hellendoorn.

Afgelopen weekend is met een zeer sterk deelnemersveld de  rally van Hellendoorn verreden.

Peter van Merksteijn met zijn Citroen WRC behaalde de eerste plaats in dit meest spraakmakende vaderlandse rallyevenement.  Coureur Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke en navigator Ruud Koole uit Nisse hebben  de 1e plaats in  groep N behaald . Dit team heeft weer een topprestatie geleverd gezien de omstandigheden waarin de rally verreden werd en de aanwezige concurrentie.

Vrijdagavond zijn de etappes verreden in het donker en werden de teams geteisterd door de vele bochten en obstakels. De proeven waren erg technisch en daardoor waren stuurmanskunst en het kiezen van de juiste snelheid cruciaal om op de weg te blijven.

De Hellendoorn rally wordt in de sportwereld gezien als de meest spraakmakende rally van Nederland. Menig organisator is dan ook  jaloers op het deelnemersveld van 7 WRC’s ( World Rally Car ) en een groot aantal deelnemers uit andere divisies.  Alle Nederlandse toppers zoals Peter vanMerksteijn, Jeroen Swaanen, Bernhard ten Brinke en Eric van Loon komen maar met een doel naar Hellendoorn; winnen ! Maar liefst 23 equipes finishten niet door schade of technische problemen. Petje af dus voor ons Zeeuwse team.

Gezien het feit dat Adwin en Ruud de rallysport naast hun drukke baan uitoefenen, is deze klassering wederom een topprestatie.  Adwin Hoondert : “ De betrouwbaarheid van onze Mitshibishi Evo en de samenwerking met Ruud zijn ongetwijfeld de belangrijkste faktoren voor het uitrijden van deze rally.  Het uitrijden van een rally is al een prestatie op zich en zeker onze positie in het klassement is bijzonder te noemen “

Met nog twee wedstrijden te gaan staat de Zeeuwse equipe stevig aan de leiding in het Nationaal Nederlands Rally kampioenschap . De volgende rally wordt 13 oktober  verreden rondom Werkendam.

 

 

 

Hoondert Rally Team levert een topprestatie in de rally van Amsterdam. ( 1e plaats groep N )

Tekst : Ronald van der Hart

Zondag 2 september is met een sterk deelnemersveld Amsterdam Short Rally verreden.

Met rijders als Eric van Loon, Martin van den Brink en Tonnie van Deijne als concurrent ,heeft Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke de 1e plaats in groep N behaald en een tweede plaats algemeen. Dit is een topprestatie, want de 1e plaats werd ingenomen door Erik van Loon die beschikte over een Ford Fiesta WRC en dat blijft een klasse apart.  Het gevecht ging dan ook met name tussen Adwin Hoondert, Tonnie van Deijne en Martin van de Brink die allen in een Mitsubishi Evolution reden. De klassering heeft heel wat teweeggebracht in de rallywereld en men zal Hoondert Rally Team dan ook op de voet volgen de komende rally’s.

De rally bestond uit 2 klassementsproeven die beiden 3 keer moesten worden gereden. De proeven voerden door de straten en industrieterreinen van Amsterdam. De moeilijkheid zat dus in de vele bochten en obstakels zoals stoepranden en lantarenpalen. De rallywagen van Hoondert Rally Team heeft ondanks het erg technische parcours de finish bereikt zonder schade en dat was bij de andere equipes wel anders. Vol zelfvertrouwen wordt er door Adwin Hoondert en navigator Ruud Koole al uitgekeken naar de Hellendoorn Rally

 

 

Seizoen 2011: ( nieuwste bericht bovenaan )

Hoondert Rally Team leider in klassement NK.

Coureur Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke en navigator Ruud Koole uit Nisse hebben te midden van een ongekend sterk deelnemersveld de 3e plaats in groep N behaald . Dit is een topprestatie gezien de omstandigheden waarin de rally verreden werd en de aanwezige concurrentie. De ELE rally wordt als een van de zwaarste rally’s van Nederland gezien. Dit jaar waren er 20 zware proeven, waarvan een aantal op onverhard terrein. Een zeer sterk deelnemersveld, een aantal toppers habben hun Europese wedstrijdschema zelfs onderbroken om in Helmond te kunnen rijden.De groep N klasse wordt vooral door Mitsubishi beheerst. Bijna alle wagens zijn van het type Evolution. De EVO X van Hoondert Rally Team is speciaal geprepareerd door van den Heuvel motorsport. Deze verzorgt ook de service op locatie en geeft advies over de bandenkeuze e.d. De bandenkeuze was vrijdag erg moeilijk. De temperatuur en de dreigende regenval zorgde voor een moeilijke keuze. Een verkeerde keuze kan het verloop van de rally beïnvloeden. Na drie derde plaatsen op een rij staat de Zeeuwse equipe op de eerste plaats in het klassement voor het NK. Een zeer bijzondere prestatie. Adwin Hoondert: “ we rijden om te winnen, maar ik neem geen onverantwoorde risico’s. We hebben een zeer competitieve wagen, goede ondersteuning tijdens de rally en de samenwerking met navigator Ruud Koole is perfect” Hoondert Rally Team is na drie rally’s dus serieus op weg naar een podiumplaats. Rallyrijden blijft echter wel een mechanische sport. Het uiterste wordt gevraagd van mens en machine. In de rallywereld wordt inmiddels danig rekening gehouden met de Zeeuwse coureurs en worden ze op de voet gevolgd door RTL rallyreport.

 

Hoondert Rally Team maakt een geweldige start
Hoondert Rally Team heeft twee bijzonder goede rally’s gereden. De Tank S rally  en de OVD rally waren  de eerste rally’s  in dit seizoen en Adwin Hoondert en Ruud Koole wisten gelijk twee keer een derde plaats te pakken. Ondanks dat de Zeeuwse equipe nog maar voor het derde jaar meerijdt in het Nederlands kampioensschap worden ze al danig in de gaten gehouden door de andere teams. Vorig jaar wist het team op een mooie vierde plaats te eindigen, dit seizoen willen de Zeeuwse coureurs zeker op een podiumplaats eindigen. 
Dit jaar wordt het deelnemersveld gekend door overwegend Mitsubishi’s en een enkele Subaru en andere racemonsters. Alle wagens worden bestuurd door topcoureurs die bijgestaan worden door ervaren navigators. De verschillen van de rallywagens zijn klein, dus zal het op stuurmanskunst, lef en een goede samenwerking aankomen. Met geluk heeft nog nooit iemand een rally gewonnen.
Adwin Hoondert na de Tank S rally: “ De betrouwbaarheid van onze Mitsubishi Evo en de samenwerking met Ruud zijn ongetwijfeld de belangrijkste faktoren voor het succes van deze eerste rally . Het uitrijden van een rally is al een prestatie op zich en onze klassering is gezien het deelnemersveld bijzonder te noemen. We hebben laten zien wat we kunnen en gaan dit seizoen dan ook zeker voor een podiumplaats “

 

Hoondert rallyteam maakt goede start
Hoondert rallyteam heeft een prachtig resultaat gehaald. De derde plaats in de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap groep N.
Slechts 30 seconden van de nummer 1 en 2  Marcel van Leeuwen en Bob de Jong. De topcoureur Tonnie van Deijne ( bekend van Dakar ) eindigde achter de Zeeuwse equipe met ruim tweeeneenhalve minuut achterstand. De Tanks S rally werd verreden rondom Emmeloord en Kampen. De rally staat vooral bekend om zijn bochtige parcours op de dijken die soms spekglad kunnen zijn.  Zo’n 50 auto’s streden om de eer in de verschillende groepen. Vrijdag en zaterdag werden in totaal twintig zware proeven gereden. Van de laatste proeven wisten Adwin Hoondert en Ruud Koole er drie te winnen in hun geelblauwe Mitsibushi EVO 10. De toon is gezet, nog zeven rally’s te gaan…………
 
Seizoen 2010:
 
Hoondert Rally Team vierde in NK rally 2010.
Coureur Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke en navigator Ruud Koole uit Nisse hebben te midden van een ongekend  sterk deelnemersveld de 4e plaats in het Nederlands Kampioenschap 2010 behaald . Dit is een topprestatie gezien de omstandigheden waarin de rally’s  verreden werden en de aanwezige concurrentie. Lange tijd was er nog hoop op een podiumplaats, maar een vierde plaats mag ook terecht een bijzondere prestatie genoemd worden.
De laatste rally van dit seizoen de Conrad Euregio Twente rally was erg slopend. De wegen waren spekglad en daardoor waren stuurmanskunst en het kiezen van de juiste snelheid cruciaal om op de weg te blijven. Doordat vooral de bochten bijzonder glad waren, kende de rally wederom een aantal uitvallers. Door de grote kracht van de wagen ( 800 Nm ! ) wordt er heel veel van de techniek gevergd. Tijdens een van de proeven is er een motorsteun gebroken en op een gegeven moment moest men het doen zonder achteruitversnelling. Doordat de Zeeuwen de Twente rally perse uit wilden rijden moest hierdoor iets rustiger aan gedaan worden waardoor uiteindelijk de kans op een podiumplaats verkeken was.
Gezien het feit dat Adwin en Ruud de rallysport naast hun drukke baan uitoefenen en dus niet zoals de andere equipes wekenlang alle proeven van de rally kunnen verkennen, is de klassering van een vierde plaats in het NK  een topprestatie.  Adwin Hoondert : “ De betrouwbaarheid van onze Mitshubishi Evo en de samenwerking met Ruud zijn ongetwijfeld de belangrijkste factoren van dit resultaat . Het uitrijden van een rally is al een prestatie op zich en zeker onze eindklassering is bijzonder te noemen “
 
Hoondert Rally Team ijzersterk in Hellendoorn.
Afgelopen weekend is met een zeer sterk deelnemersveld de  rally van Hellendoorn verreden.
Bernhard ten Brinke met zijn Ford Focus WRC behaalde voor het eerst in zijn carriere de eerste plaats in dit meest spraakmakende vaderlandse rallyevenement.  Coureur Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke en navigator Ruud Koole uit Nisse hebben te midden van een ongekend  sterk deelnemersveld de 10e plaats in groep N behaald . Dit is een topprestatie gezien de omstandigheden waarin de rally verreden werd en de aanwezige concurrentie.
Vrijdagavond zijn de etappes verreden in het donker en werden de teams geteisterd door de vele regenval. De wegen waren spekglad en daardoor waren stuurmanskunst en het kiezen van de juiste snelheid cruciaal om op de weg te blijven. Doordat vooral de bochten bijzonder glad waren, kende de rally vrijdags al een aantal uitvallers. Zaterdags waren de wegen beter begaanbaar en was het Zeeuwse team aardig op dreef om punten te gaan scoren.
De Hellendoorn rally wordt in de sportwereld gezien als de meest spraakmakende rally van Nederland. Menig organisator is dan ook jaloers op het deelnemersveld van 14 WRC’s ( World Rally Car ) en 19 groep N deelnemers. Ook waren er een aantal buitenlandse rijders die acte de presence gaven waaronder de Zweed Stig Andervang. Deze Zweed heeft al een aantal keren de Hellendoorn rally gewonnen en dit keer is hij achter Hoondert Rally Team geëindigd. Petje af dus voor ons Zeeuwse team.
Gezien het feit dat Adwin en Ruud de rallysport naast hun drukke baan uitoefenen en dus niet zoals de andere equipes wekenlang alle proeven van de rally hebben verkend, is deze klassering wederom een topprestatie. Adwin Hoondert : “ De betrouwbaarheid van onze Mitshibishi Evo en de samenwerking met Ruud zijn ongetwijfeld de belangrijkste faktoren voor het uitrijden van de vijfde rally op rij . Het uitrijden van een rally is al een prestatie op zich en zeker onze positie in het klassement is bijzonder te noemen “
Met nog twee wedstrijden te gaan is de Zeeuwse equipe nog zeker in de race voor een nationale podiumplaats. De volgende rally wordt 8 en 9 oktober verreden in Belgie.
 
Hoondert Rally Team levert een topprestatie in de rally van Amsterdam. ( 4e plaats groep N )
Zondag jongstleden is met een sterk deelnemersveld de rallysprint van Amsterdam verreden.
Met rijders als Eric van Loon, Gert Huzink en Rene Kuipers als concurrent ,heeft Adwin Hoondert uit Hoedekenskerke de 4e plaats in groep N behaald . Dit is een topprestatie, want de 3e plaats wordt ingenomen door Dennis Kuipers die mee doet voor het WK met een WRC voor het fabrieksteam van Ford.
De rally bestond uit 2 klassementsproeven die beiden 3 keer moesten worden gereden. Er was zelfs een proef van ruim 18 kilometer en mede door het warme weer had de Zeeuwe Equipe last van oververhitting van de remmen. Dit koste veel tijd, maar desondanks waren Adwin Hoondert en navigator Ruud Koole erg blij met het behaalde resultaat.

 

 

 

Afgelopen weekend is met een zeer sterk deelnemersveld de Paradigit ELE rally rondom Helmond verreden.  

De Mitsubishi EVO
De Mitsubishi EVO

Adwin Hoondert, directeur van Hoondert Staalbouw uit Kapelle rijdt al jaren samen met navigator Ruud Koole van Tramper Goes rally’s en hoe! Nu heeft hij een Mitsubishi EVO X aangeschaft.

Adwin Hoondert is directeur van Hoondert Staalbouw uit Kapelle en heeft als hobby rally's rijden. Hij doet dat samen met Ruud Koole, directeur/eigenaar van Autobedrijf Tramper en hij is één van onze meest bekwame autotechnici in Zeeland.

De Mitsubishi EVO is hét rallywapen van de Japanse fabriek en boekt mondiaal geweldige successen in de rallysport. Zoals het typenummer al aangeeft, is de EVO de 10e op rij en concurreert met merken als Ford, Subaru, Citroën, Skoda en vele andere toonaangevende rallymonsters.
Een maand geleden heb ik in Zwitserland kort, maar heftig met dit rallykanon mogen sturen en ik was buitengewoon onder de indruk...


Van buiten vallen natuurlijk de dikke spatborden, de spoiler en de diffuser op. De bijzondere neus die alle Mitsubishi's siert, is geïnspireerd door een gevechtsvliegtuig, de Mitsubishi A6M Zero en je kunt de intercooler zien als je door de grille kijkt. Binnenin zit ik gegoten in de kuipstoelen, muurvast in de vierpuntsgordel. Het dashboard is functioneel op het rallyrijden afgestemd, alles zit er op en eraan.


Op een stil bergweggetje met heel veel scherpe haarspeldbochten breekt het brachiale geweld los: Ik jaag hem volgas afwisselend in twee en drie een opwindend stel bochten door en mijn kaken klapperen alsof ik in een g-krachten simulator voor astronauten zit. Hij luistert feilloos naar mijn rechtervoet en stuurt snaarstrak de bochten door. Mijn raampje heb ik half open gezet en de sonore blaf in de dikke uitlaat weerkaatst tegen de rotswanden als ik hem met 'double clutch' terugschakel naar zijn eerste versnelling. Even later geniet ik van het concert van een brullende motor en een fluitende turbo...

Bron: http://www.trampergoes.nl