Geschiedenis

Auto’s en snelheid zijn al jaren de passie van Adwin en Ruud. Na een aantal jaren op circuits te hebben gereden met onder andere de BMW Drivers Club zijn we in 2009 gestart met de rallycursus om onze rallylicentie te behalen.

We zijn op de circuits begonnen met een BMW 325i 6 cylinder, waarna een Mitsubishi EVO VIII met 485 pk ( 600 Nm) volgde. Met de komst van de eerste Mitsubishi is het rallyvirus pas echt aangewakkerd. Rijder en navigator moeten fungeren als team, echter de auto is ruim zo belangrijk. Ruud zit dagelijks tussen deze kwaliteitswagens en met de jarenlange ervaring van dit merk op rallygebied is dit een ongelofelijk sterke troef. Wie het rallyrijden volgt zal ongetwijfeld de resultaten van de Mitsubishi’s kennen in de rallykampioenschappen en zelfs in de legendarische DAKAR rally. Dat er na het succes met de eerste Mitsubishi meerdere EVO’s zouden volgen is dus een logisch vervolg.

Eerst was het de bedoeling dat we de EVO VIII om zouden bouwen naar een Standaard groep N auto om rallysprints te gaan rijden, echter dit bleek te ingrijpend. Daarom is er in 2008 bij van den Heuvel Motorsport een Groep N EVO VIII gekocht die klaar was voor het rallyrijden.

We zijn gestart begin 2009 met een rallysprint maar zijn toen uitgevallen met twee gebroken aandrijfassen. In April volgde de rallysprint van Almere met het supergoede resultaat van 11e algemeen ! Na deze prestatie kregen we direct onze licentie. De zware ELE-rally met 20 klassementsproeven was de volgende rally waar we acte de presence gaven. Deze hebben we uitgereden en zijn daar als 23e geëindigd. Hierna reden we dat jaar ook de Exotic Green rally, de rally van Hellendoorn, de rally van Barneveld, de Conrad regio rally en de rallysprint van Amsterdam.

De resultaten waren wisselend, maar we zijn overtuigd van elkaars kwaliteiten en willen graag meedoen in de voorste gelederen van het rallyveld. Daarom hebben we een EVO-X gekocht, waarmee we inmiddels al mooie resultaten hebben geboekt. In 2012 wist het team de titel Rally Kampioen van Nederland binnen te halen. Een prachtig resultaat in zo'n korte tijd !

De gegevens van onze huidige rallywagen vind je elders op deze site.