Geschiedenis

Auto’s en snelheid zijn al jaren de passie van Adwin. Na een aantal jaren op circuits te hebben gereden met onder andere de BMW Drivers Club is Adwin in 2009 gestart met de rallycursus om zijn rallylicentie te behalen.

Na een aantal succesvolle rallyjaren met een bekroning in 2012 met de titel Nederlands Kampioen debuteerde Adwin in het daaropvolgende jaar in Le Dakar. 

Het eerste jaar reed Adwin voor het Venco Rally Team van Frans van Lankveld.  Door mechanische pech moest de Zeeuwse equipe vroegtijdig stoppen. Na een bijzondere prestatie in de woestijn was de organisatie toch van mening dat er niet meer gestart mocht worden voor de volgende special. De ervaringen en de indrukken die opgedaan werden, waren dusdanig dat Adwin met het 'Dakarvirus' besmet is geraakt en in 2014 met een bijna nieuwe truck aan de start verscheen. 

Als voorbereiding op Le Dakar is in Augustus 2013 de Silk Way Rally gereden om te oefenen en om te kijken hoe de auto zou reageren. Het resultaat was goed te noemen want het team haalde de achtste plaats. 

Hoondert Rally Team haalde de finish in Le Dakar 2014. Resultaten waren iedere etappe constant. De beste klassering was de 24e plaats. Uiteindelijk is het team als 34e algemeen geeindigd. Een geweldige prestatie gezien het feit dat editie 2014 als de zwaarste te boek staat van de zwaarste rally ter wereld.

Hoondert Rally Team haalde ook in 2015 de finish van Le Dakar. Het finishen van de zwaarste editie ooit heeft het team besmet met het bekende "Dakar-virus"   De beste klassering was de 19e plaats in de laatste etappe!  Met een 27e plaats algemeen kan het team terugkijken op weer een mooi avontuur.

In 2016 is weer deelgenomen aan Le Dakar. Eerste doel was uitrijden, tweede doel was een top 20 klassering. Beiden zijn gehaald!